Lidt om Højgårdens venner

Hvem er "Højgårdens venner" og hvad laver de. Det er et spørgsmål vi ofte hører, så formålet med dette indslag, er i grove træk at belyse dette.

Starten på foreningen " Højgårdens venner " var på grund af de kommunale besparelser på personalet og deraf blev der mindre tid til den vigtige del, som er det sociale samvær med beboerne.

   Fem ansatte på Højgården tog initiativet til at indkalde til et møde den 30 okt.1989, her blev der valgt en bestyrelse på 7 personer, og dermed var foreningen startet.  Der gik ikke ret lang tid, før man indså at det var en stor mundfuld, for Højgården var et plejehjem med over 70 beboere, så hvis beboererne skulle mærke gavnet af en støtteforening, var man nødt til at tegne medlemmer, som var villige til at hjælpe, når der skal hygges om beboerne.

   Ret hurtigt fik vi så mange medlemmer, at man kunne opdele sig i grupper, som stadig eksisterer, der hver især arrangerer en månedlig hygge eftermiddag i de forskellige huse.

   Vi har i dag også faste arrangementer, såsom Banko der afholdes en onsdag i hver måned, hvor vi kan samle imellem 70 og 90 deltagere hver gang, hvoraf de fleste kommer fra omegnen.

   En gang om måneden er der fælles hygge i Forsamlingshuset. Det er for hele huset, det vil sige, alle brugere af huset, samt andre udefra, men de må betale et lille beløb for kaffe og kage.

   En gang årlig er der Pårørendefest. Hvert hus holder sin fest, hvor beboerne kan invitere familie og venner til middag og kaffebord, hvor der så er underholdning og fællessang m.m.

  Hvert forår indbyder vi til forårsfest for beboerne og 2 pårørende til hver, og der kan vi samle ca. 150 personer i salen. Det er med underholdning af kendte kunstnere og fællessang. 

   Et af de store højdepunkter er det årlige Ålegilde, som er for beboerne, hjælperne og personalet.

   Julen markeres med en juledekoration i hver dagligstue og en juleblomst til hver lejlighed.  Også til påske får beboerne en blomst.

   For tiden er vi ca 475 medlemmer, så hvis du har lyst til at blive medlem og støtte en god sag, kan du henvende dig til personalet, eller på kontoret.

   Kontingentet er for tiden 50 kr.pr.medlem årligt og følger kalenderåret.

   En anden vej du kan gå for at blive medlem, er at kontakte kassereren, som er Kaj Johansen , Haraldsvej 26  9640 Farsø   telf. 24672872  

Del siden